Over ons

Het begeleiden van mensen met autisme vraagt om specifieke competenties en vaardigheden. Leermakers werkt uitsluitend met ervaren professionals op het gebied van autismebegeleiding en arbeidsre-integratie.

Wij zijn een laagdrempelige en persoonlijke organisatie voor mensen met autisme. Wij zijn gespecialiseerd in begeleiding voor kinderen, jeugdigen, gezinnen en volwassenen met autisme in combinatie met een normale tot hoge begaafdheid. Samen met gemeenten, zorginstellingen, onderwijs, UWV en woningbouwcorporaties spelen we in op een breed scala aan hulpvragen, waarbij we altijd naast de cliënt staan en waar mogelijk samenwerken met de omgeving. We zorgen ervoor dat mensen met autisme zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Kennis van je sterke en zwakke punten, voorspelbaarheid en structuur zijn daarbij zeer belangrijk. Hierdoor krijg je greep op situaties en op je leven.

Visie

We begeleiden mensen met autisme op alle leefgebieden. Onze begeleiding richt zich op de kracht en de authenticiteit van de persoon zelf, met als doel zo autonoom mogelijk te kunnen leven. Hierbij kijken we wat je aankunt en stimuleren we ook groei en uitdaging. Of het nou gaat om een rustige of een minder rustige periode in je leven. Onze begeleider komt bij je thuis, op school of op je werk. Samen wordt gewerkt aan het vergroten van je zelfredzaamheid en zelfregie.

Werkwijze

Onze holistische benadering heeft tot doel om de individuele behoeften en unieke ervaringen van mensen met autisme te begrijpen en hen te ondersteunen bij hun volledige deelname aan de samenleving. De nadruk ligt op zelfbewustzijn en veerkracht bij het omgaan met de uitdagingen die gepaard kunnen gaan met autisme.

Levensgeschiedenis

De levensgeschiedenis van een persoon speelt een cruciale rol bij het begrijpen van wie ze zijn en hoe ze zijn gevormd door hun levenservaringen.

Relaties

Het opbouwen en versterken van relaties, zowel met anderen als met zichzelf, is het centrale doel van de begeleiding. We onderzoeken hoe deze relaties kunnen worden verbeterd.

Zelfbewustzijn

Het ontwikkelen van zelfkennis, inclusief begrip van iemands relatie tot anderen, wordt gezien als essentieel voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Weerbaarheid

Het vergroten van weerbaarheid, het vermogen om voor zichzelf op te komen en eigen regie te behouden, is een belangrijk doel van de begeleiding. Dit omvat ook het delen van gevoelens en het stellen van hulpvragen.

Angstbeheersing

Angst is een veelvoorkomend aspect in het leven van veel cliënten bij Leermakers. Samen met de cliënten wordt er gewerkt aan begrip en vermindering van angst.

Aanmelden

Meld je vrijblijvend aan bij Team Entree

Aanmelden