Nieuw wooninitiatief in Waalwijk voorziet in behoefte

Nieuw wooninitiatief in Waalwijk voorziet in behoefte

Aan de Kasteellaan in Waalwijk komen 18 zelfstandige appartementen voor (jong)volwassenen met autisme. Dit is een wooninitiatief van Chapeau woonkring Waalwijk. Leermakers Autismegroep verzorgt de begeleiding. De behoefte aan deze woonvoorziening blijkt groot; nog voordat er een steen is gelegd heeft Chapeau woonkring Waalwijk al een wachtlijst.

De bouw

Casade bouwt 75 sociale huurwoningen aan de Kasteellaan in Waalwijk; een hoog en een laag gebouw. In het lage gebouw komen onder andere 18 appartementen voor Chapeau woonkring Waalwijk. De voormalige basisschool Besoyen die op de plek van de nieuwbouw stond is inmiddels gesloopt. Het bestemmingsplan is definitief en de omgevingsvergunning is verstrekt. Op dit moment wordt het technisch ontwerp verder uitgewerkt. Casade wil dit najaar starten met de bouw en verwacht de appartementen in de eerste helft van 2024 op te leveren.

De zorg

De toekomstige bewoners van Chapeau Woonkring Waalwijk hebben 24 uurs zorg nodig. Die begeleiding wordt verzorgd door Leermakers Autismegroep. Daarnaast zal Leermakers zich inzetten bij het vinden van werk of creëren van dagbesteding voor de bewoners.

Wachtlijst

Woonvoorzieningen met passende zorg voor mensen met autisme zijn schaars in Waalwijk en omgeving. Zonder noemenswaardige ruchtbaarheid aan het wooninitiatief te geven heeft Chapeau woonkring al een flinke lijst met belangstellenden. Om in aanmerking te komen voor een van de appartementen heeft Chapeau woonkringen Waalwijk een toelatingsprocedure. Deze is nog niet in gang gezet. De wachtlijst staat nog open voor nieuwe aanmeldingen. Voor meer informatie: https://chapeau-waalwijk.nl

Terug naar berichten