Interview

Een dag als Persoonlijk Begeleider

Persoonlijk Begeleider Merve Aksoy werkt inmiddels anderhalf jaar op woonlocatie ‘De Pastorie’ in hartje Rosmalen.

Ze geeft een kijkje in haar werkdag op deze mooie werkplek, waar in totaal 16 bewoners 24 uurs begeleiding ontvangen.
De gezamenlijke tuin inclusief moestuin bij de Pastorie.

De gezamenlijke tuin inclusief moestuin bij de Pastorie.

Goedemorgen, goedemiddag of goedenavond!

De werkdag begint met een overdracht van de collega die de voorgaande dienst gewerkt heeft, soms is dit een slaapdienst, soms een dagdienst. Als Persoonlijk Begeleider werk je wisselende diensten, het rooster wordt in gezamenlijk overleg met het team vastgesteld. Tijdens de overdracht hoor je van je collega of er bijzonderheden waren tijdens de afgelopen dienst, welke afspraken er zijn voor de komende dag en wat belangrijke to do’s zijn. Daarna loopt de Begeleider een rondje langs de bewoners, sommige bewoners moeten gewekt worden en met andere bewoners maak je een praatje om te checken hoe het met ze gaat.

De rest van de werkdag bestaat uit het helpen van de bewoners bij allerlei verschillende vragen en activiteiten. Sommige bewoners hebben wat hulp nodig bij bijvoorbeeld hun sportactiviteit, een sollicitatie waar ze mee bezig zijn, koken, of andere onderwerpen die spelen. Als Begeleider ga je ook regelmatig mee naar afspraken die bewoners hebben met bijvoorbeeld externe behandelaars.

’s Avonds aan tafel nemen we een momentje samen om de dag met zijn allen door te nemen en daarna af te sluiten. Ik draag de belangrijkste details van mijn dienst weer over aan de collega die de avond- en slaapdienst komt werken. Tijdens slaapdiensten kunnen we prima terecht in de slaapkamer die speciaal voor Begeleiders is ingericht.

“Het leukste aan mijn werk vind ik het zien van de ontwikkelingen en veranderingen die de bewoners doormaken en de waardering die ik van ze terugkrijg. Ze laten ieder op hun eigen manier zien dat ze veel hebben aan onze ondersteuning.”

Merve

Merve Aksoy
Gezamenlijke tuin en tiny houses

Gezamenlijke tuin en tiny houses

Waardering en samenwerking

“Het leukste aan mijn werk vind ik het zien van de ontwikkelingen en veranderingen die de bewoners doormaken en de waardering die ik van ze terugkrijg. Ze laten ieder op hun eigen manier zien dat ze veel hebben aan onze ondersteuning.” Aldus Merve.
“Ons team werkt hecht samen, er is een warme en oprechte sfeer op onze werkplek. We kunnen altijd bij elkaar terecht.”

Zien we jou binnenkort?

Het team binnen ‘De Pastorie’ is op zoek naar een nieuwe collega Woon- of Persoonlijk Begeleider. Ook binnen onze andere 24 uurs woonlocatie in Heeswijk-Dinther (de Abdij van Berne) zoeken we nieuwe collega Woon- of Persoonlijk Begeleiders.

Herken jij jezelf in de omschrijving? Persoonlijk- en woonbegeleiders gezocht
Neem dan contact met ons op (hr@leermakers.nl), voor een lekkere koffie en vrijblijvend gesprek en wie weet werk jij binnenkort ook op deze mooie plek in Rosmalen!

Gezamenlijke woonkamer

Gezamenlijke woonkamer