Leermakers Academie

Leren van ervaring

Onze kennis over autisme delen wij graag

Leermakers heeft veel expertise over autisme in huis. Alles wat wij weten over autisme delen wij met elkaar in de Leermakers Academie. Daarnaast merken we dat wat wij weten ook heel interessant is voor bijvoorbeeld opleiders, werkgevers, mensen met autisme zelf en hun ouders. Daarom is iedereen die op enige manier verbonden is met autisme welkom op onze academie.

Lezingen
Wij bieden verschillende leervormen aan. Eén daarvan is het organiseren van lezingen bij gemeenten, zorgorganisaties en scholen. De inhoud van de lezing wordt in samenspraak vormgegeven. Onze lezingen worden vaak gegeven door een professional en een ervaringsdeskundige. Dit geeft uitdrukking aan ons motto ‘leren van ervaring’, want wie kan er nu beter verwoorden wat autisme betekent dan iemand die er uit eigen ervaring over kan spreken? Naast lezingen zijn onze ervaringsdeskundigen ook inzetbaar voor andere (praktijk)vragen. Als je hier meer over wilt weten, neem dan gerust even contact met ons op!

Organisatie- of teamcoaching
Uit de praktijk is gebleken dat een verankering van een nieuwe kijk en een andere werkwijze vraagt om coaching in de praktijk. Het met elkaar vinden van nieuwe reactievormen, voortkomend uit een andere manier van kijken naar situaties. Leermakers biedt coachingstrajecten aan waarbij er samen met de betreffende organisatie, manager of team een traject op maat gemaakt wordt. Ook kunnen we sparringpartner zijn in het ontwikkelen van een visie op autisme die geïntegreerd wordt met de huidige visie van je organisatie. We denken graag mee over wat past bij de ontwikkelvraag.

Inspiratiesessies
Ben je op zoek naar een op zichzelf staande, inspirerende sessie met een team? Denk bijvoorbeeld aan het educatieve deel van een teamuitje, een leuke aanvulling op een vergadering of een boost voor je team? Dan heeft Leermakers leuke inspiratiesessies die we samen met jou gaan samenstellen! Tijdens een inspiratiesessie ga je met elkaar aan de slag om creatieve ideeën te bedenken. Het bevordert de samenwerking, je leert elkaar op een andere manier kennen en motiveert elkaar om ‘out of the box’ te denken.

contact

 

Contact
De komende maanden zal ons aanbod groeien. Houd onze website daarom in de gaten voor openbare academieactiviteiten. Je kunt er ook voor kiezen een berichtje achter te laten via het contactformulier op deze pagina. Dan houden wij je automatisch op de hoogte. 

Academie agenda

Op dit moment zijn er geen openbare activiteiten gepland.

Contact opnemen met Leermakers?

Kijk dan op onze contactpagina: naar contactpagina